Țiglă metalică Imperator

Țigle metalice

Țigla metalică Imperator are un profil puternic ondulat, care dezvoltă o capacitate portantă sporită, facilitează degajarea apei de pe suprafața acoperisului și contribuie la un aspect clasic și elegant al arhitecturii construcției pe care se montează. Sunt disponibile în variante de grosimi de 0,50 mm și lungimi cuprinse între 395 mm până la 5995 mm.

Țiglă metalică Imperator

Descriere detailată

Tabla de acoperiș cu profil de tigla metalică Imperator prezintă o greutate specifică redusă și o durată de viață de peste 50 de ani. Se recomandă a fi utilizată în domeniul construcțiilor noi, reabilitări și renovări, obiective turistice, obiective industriale și altele.

Materialul din care sunt fabricate țiglele metalice Imperator este oțelul zincat la cald, protejat în sistem multistrat pe ambele fețe , pentru o remarcabilă rezistență la coroziune, iar acoperirea finală pe bază de poliester menține culoarea pe toată durata de viață a acoperișului.

Țigla metalică Imperator dispune de un profilul înalt, rezistent și elegant. Ondula pronunțată de 38 mm determină o rezistență sporită la încărcări de zăpadă și o drenare rapidă a apei.

Tabla este profilată cu decupaj contur la partea de jos pentru o linie elegantă a streașinii. Greutatea redusă, de sub 5 kg/mp, oferă posibilitatea dimensionării economice, atât a șarpantei, rezultând un consum mai mic de lemn, cât și a construcției în ansamblu, comparativ cu alte construcții care au învelitori de 10-40kg/mp (ceramice și beton).

Sistemul de fixare a panourilor de ţiglă metalică prin suprapunere și prindere cu șuruburi prevăzute cu garnitură de cauciuc asigură etanșeitate optimă și nu permite scurgeri de apă sub învelitoare. Tabla de acoperiș Imperator se montează pe rețea formată din elemente longitudinale (contrașipci) dispuse pe lungimea fiecărui căprior în parte și elemente transversale (șipci) dispuse paralel cu linia de streașină, la distanța de 350 mm una față de cealaltă (cota se măsoară la partea de sus a fiecărei șipci). De principiu cota de dispunere a primei șipci orizontale este de 320 mm. Urmare acestui tip de dispunere, țigla metalică cu decupaj pe contur se va monta în stil “coborât” – partea superioară a decupajului pe contur se va alinia la frântura șortului de streașină. Se realizează astfel un montaj optimizat, dirijarea apei către jgheab se va face în cele mai bune condiții (depinde și de modalitatea de dispunere a jgheabului), iar golurile dintre șortul de jgheab și intradosul țiglei nu vor fi supradimensionate (ramâne un gol de cca 15 mm, suficient pentru accesul fluxului de aer și, totodată, greu accesibil pentru păsări și resturi vegetale). Se poate folosi element pieptene antipăsări.

Panourile de țiglă metalică IMPERATOR se montează de la dreapta la stânga și de jos în sus. În cazul in care se montează mai mult de un panou dinspre streașină către partea superioară a unui acoperiș, se va instala primul panou deasupra liniei de streașină urmand montajului panoului superior. Se va continua respectand principiul enuntat.

Fixarea tiglei metalice pe suportul lemnos se face cu șuruburi autoforante 4.8 x 35 prevăzute cu saiba si garnitura de cauciuc sintetic EPDM. Acestea se dispun conform unei scheme de insurubare si sunt in numar de cca 6 buc/mp. Fixarea panourilor intre ele se face cu suruburi 4.8 x 20, cunoscute ca “suruburi de tesere”. Aceste suruburi se diferentiaza de cele pentru fixare printr-o geoemetrie diferita a pasului filetului care le face potrivite pentru fixarea tabla-tabla. Consum: 3 buc/mp.

Țigla Imperator este ușor de montat, ușor de întreținut , suprafața ei nu reține umezeală, praf sau alte impurități, acestea fiind îndepărtate foarte ușor de ploaie. Spre deosebire de alte tipuri de table, tabla metalică Wetterbest nu permite apariția mușchilor și mucegaiului.

Tabla de acoperiș Imperator este disponibilă în multiple variante de finisaje și culori, care se va adapta perfect oricărui tip de construcție și se poate integra cu ușurință în stilul arhitectural al comunității din care face parte. Imperator are, prin geometria sa, o capacitate sporită la încărcări și încercări mecanice, evidențiindu-se prin ceea ce se numește “capacitate portantă”, ajută la degajarea mai rapidă a apei de la nivelul acoperișului, impresionează prin aspect, combinând liniile clasice ale învelitorilor tradiționale cu zveltetea, geometria și robustețea obținute prin profilarea din tabla de oțel. Rezultatul acestor caracteristici este reprezentat de o țiglă metalică frumoasă, elegantă, sofisticată, impresionantă.

Specificații pentru Țiglă metalică Imperator

Soluții

Caracteristici

Finisaje:
Suprem 50, Neomat 30, Mat, Lucios
Cerințe tehnice:
PN-EN 10346
Panta minimă de instalare:
14,0 Grade
Materii prime:
Tablă din oțel prevopsit galvanizat la cald

Suprem 50

PUR50M

Neomat 30

PE60M

Mat

PE35M

Lucios

PE25

Grosime și Greutate

0,5 mm
Țiglă metalică Imperator

Dimensiuni tehnice

Lățime totală panou:
1130 mm
Lățime utilă panou:
1020 mm
Înălțime ondulă:
38 mm
Înălțimea treptei între pași:
20 mm
Lățime dintre vârfurile ondulei:
204 mm

Descărcări

Soluții

Produse alternative