Hegyi mentés valóban ''a csúcson''

A Salvamont az egyetlen hegyimentő szolgálat Romániában. Az elmúlt 10 év során több mint 100 000 mentőakciót hajtottak végre a hegyekben és nehezen megközelíthető területeken, több mint 65 000 turista életét mentve meg.  Az életmentés azonban nemcsak fejlett technikai képzést, hanem gyors reagálási időt és kiváló minőségű anyagokból épített, robusztus mentőberendezéseket is igényel.


A választott nemes feladat iránt elkötelezett, szívből jövő emberek magjával, egyre jobb szervezéssel és megfelelő anyagi háttérrel a hegyimentő struktúrák mindig a hegyi utak szerelmeseinek szolgálatában állnak és fognak állni.

Hegyi bázisok helyreállítása

Azért a munkáért, amelyet ezek a rendkívüli emberek nap mint nap végeznek, csatlakoztunk a küldetésükhöz, és 2021-től a Wetterbest fémtetővel támogatjuk a hegyimentő bázisok tetőinek helyreállítását.


Ebbe a vállalkozásba azért vágtunk bele, mert bízunk termékeink minőségében, szilárdságában és tartósságában a legnehezebb körülmények között - a nagy magasságokban, gyakran szélsőséges időjárási jelenségekkel járó körülmények között.

Hegyi tesztelt. Mindenre készen áll.

A Wetterbest tetők sikeresen kiállták az idő próbáját a legnehezebb körülmények között, 2000 m feletti magasságban, hegyvidéki körülmények között.


Ez a tény nagy örömünkre szolgál, és megerősít bennünket abban a meggyőződésünkben, hogy egy Wetterbest tető készen áll arra, hogy kényelmet, biztonságot és esztétikai értéket biztosítson bármilyen építménynek, akár új projektekről, akár felújításokról beszélünk.

A Wetterbest jelentősen segít bennünket abban, hogy jobb munkakörülményeket biztosítsunk a hegyimentők számára, hogy hatékonyabban tudjunk segíteni a turistáknak, és hogy a hegyimentő munkát valóban magas színvonalon végezhessük.
Prof. Sabin Cornoiu A romániai Hegyimentők Országos Szövetségének elnöke