Pasiune și relaxare pe 4 roți

O plimbare cu ATV-ul în mijlocul naturii, este poate pentru mulți dintre noi, o adevărată provocare ce ne pune la încercare limitele. Nu și pentru colegul nostru Mihai Radu, care pasionat de caii putere și adrenalină, practică ”off-road” pe patru roți în timpul său liber.

- De unde pasiunea asta a ta pentru ATV-uri?

- Mi-am descoperit pasiunea încă din anul 2007, când mi-am achiziționat primul ATV care avea o capacitate de 300 cmc. Pe măsură ce am acumulat mai multă experiență, a apărut și necesitatea de a investi în mai multe echipamente de protecție și siguranță, mănuși, cască, armură de protecție, ghete speciale.

- Off-road-ul înseamnă relaxare, prieteni, poveşti frumoase, natură, peisaje incredibile, experienţe unice. Când ești în mijlocul naturii, pe patru roti, sentimentul de libertate crește văzând cu ochii. Este un sport foarte frumos, dacă îl practici în condiții de siguranță. Cred eu că off-road-ul se definește ca sport în România, ținând cont de traseele și peisajele de care avem parte.

- Ce le transmiți colegilor care vor se apuce de acest sport extrem?

- Ca prim sfat, extrem de important, înainte de a pleca în călătorie să verificați starea tehnică a vehiculului vostru off-road. Apoi, esențiale sunt echipamentele și accesoriile de protecție cu care trebuie să fiți echipați. Un alt aspect important este să aveți, dacă este posibil, piese de schimb, bine ancorate de ATV. 

- În rest, un rezervor plin, trusă de prim-ajutor, baterie-încărcător pentru telefon, scule, GPS, apă și mâncare. Un alt aspect important privind parcursul drumului, este bine să opriți și să verificați, atunci când nu sunteți siguri de stabilitatea solului sau a traseului. De multe ori, după o pantă, puteți întâlni turiști sau poate alte obstacole, bolovani, chiar o prăpastie. De aceea e important să conduceți cu grijă și să vă bucurați de natură.