Capital, Top 100 Manageri - Interviu cu Marian Pîrvu, CEO Wetterbest - Wetterbest

Capital, Top 100 Manageri – Interviu cu Marian Pîrvu, CEO Wetterbest

Capital, Top 100 Manageri - Interviu cu Marian Pîrvu, CEO Wetterbest

Care credeți că este cel mai de succes proiect implementat în 2021?

Integrarea in Grupul Kingspan a fost un proces complex, de durată, pe care l-am finalizat cu succes in 2021. În acest moment, consider ca Wetterbest are toate atu-urile în a-și continua dezvoltarea la nivel internațional.

Suntem o companie puternică, stabilă financiar cu o bogată expertiza pe piața materialelor de construcții care beneficiază la ora actuală si de experiența internațională.

Care este cel mai mare proiect din cariera dumneavoastră implementat în cadrul instituției în care activați în prezent?

Am implementat numeroase proiecte menite să contribuie la dezvoltarea activității firmei, însă consider că o importanță deosebită a avut-o construirea noii fabrici Wetterbest din Băicoi, județul Prahova și relocarea activității în noua unitate de producție, totul realizându-se într-un singur an. În noua fabrică se produc cca 10 milioane de metri pătrați de profile metalice pe an. Investiția in construirea ei a fost de 44,5 milioane lei.

Care sunt proiectele prevăzute pentru 2022?

Strategia noastră pune accentul pe dezvoltare și o adaptare constantă la cerințele clienților și ale pieței care se află în continuă schimbare.

Astfel, avem în desfașurare un amplu program de investiții de cca. 4 milioane euro care are drept obiectiv creșterea capacității de producție prin achiziționarea de 5 linii de producție noi.

Cel mai important proiect este insă pe parte de digitalizare, respectiv implementarea noului sistem ERP (Enterprise Resource Planning) în scopul creșterii eficienței tuturor proceselor din companie.

Care sunt cele mai mari probleme cu care v-ați confruntat în contextul pandemiei?

La începutul pandemiei când s-a intrat in lockdown, am crezut că va fi un moment de impas pentru companie. In câteva luni însă, piața și-a revenit și am reușit să atingem rezultatele țintite.

Anul trecut însă, a fost un an în care am simțit din plin efectele pandemiei prin creșterea accelerata a prețurilor la materia primă și chiar prin lipsa disponibilității acesteia.

De ce v-ați lovit în relația cu administrația locală sau centrală?

Pot afirma cu certitudine că nu ne-am confruntat cu probleme în relația cu administrația locală sau centrală. Am colaborat foarte bine de-a lungul timpului.

Ce sfat i-ați da unui tânăr care este la început de drum într-o carieră similară cu a dumneavoastră?

L-aș sfătui să își urmeze cu încredere visul, să pună pasiune în tot ceea ce face, să muncească pentru idealurile sale și să învețe continuu pentru a-și îmbunătăți activitatea.

I-aș spune ca e foarte important să-și păstreze mintea activă și capacitatea de se adapta diverselor situații cu care se va confrunta în carieră.

Care credeți că vor fi cele mai importante schimbări în domeniul în care activați în următorii 10 ani?

Dezvoltarea tehnologică aduce multe inovații în domeniul construcțiilor. Cu toate acestea consider că în următorii 10 ani, cele mai importante schimbări vor fi evidențiate de digitalizare și automatizare care vor avea un rol esențial în desfășurarea activității în acest domeniu.

Bani. Ce vă spune acest cuvânt?

Banii sunt rezultatul muncii bine facute. Aceștia vor veni de la sine atât timp cât ne facem treaba așa cum trebuie.

Contactează-ne