Importanța sistemului pluvial
Odată cu apariția ploilor abundente, începem să vedem utilitatea unor elemente ale caselor care par doar decorative. Partile care formeaza sistemul pluvial – jgheaburi, burlane și elemente pentru îmbinarea și fixarea acestora – sunt cele care ajută la colectarea și drenarea apelor de la nivelul acoperișurilor către linia solului, evitând astfel stricăciunile cauzate de ploi.
Sistemul complet de drenaj
Wetterbest oferă un sistem pluvial cu o gama exinsa de elemente componente, adaptabile pentru clădiri cu forme și functionalități variate, realizat la standardele internaționale actuale. Durabilitatea lor este asigurată de faptul că produsele sunt realizate din tablă de oțel de cea mai bună calitate, pentru a evita apariția ruginii și a infiltraților, putând fi utilizate în orice climat și aproape toată viața.
Componentele sistemului de drenaj Wetterbest sunt prelucrate cu mare precizie pe linii automate de fabricaţie, la dimensiuni exacte, sunt etanşe şi rapid de asamblat şi montat.
Pentru că sunt produse din tablă de oţel moale, sistemele de drenaj Wetterbest pot fi utilizate în orice climat şi au o durată ridicată de viaţă. Mai mult, întreaga gamă de produse este disponibilă într-un spectru cromatic bogat, potrivit oricărui tip de proiect.
Instalarea cârligelor
Montajul sistemului de drenaj începe cu trasarea, poziționarea și instalarea cârligelor de jgheab. Acestea se montează la o distanță de maxim 800 mm sau la cota impusă de poziționarea căpriorilor – condiție: căpriorii să nu se afle la o distanță mai mare de 800 mm. Cârligele se vor monta astfel încât jgheaburile să prezinte o pantă de 2,5 mm - 3 mm la metru, către zona sau zonele de scurgere. Pentru îndoirea cârligelor se va folosi dispozitivul special.
Elementul contracârlig se va poziționa în intervalele dintre două cârlige, peste șorțul de jgheab și sub zona de coamă a panoului de țiglă sau sub cuta trapezoidală a panourilor de tablă cutată. Capătul elementului contracârlig care îmbracă zona exterioară a jgheabului se va fixa cu șurub țesere sau pop nit.
Elemente de montaj
Montarea burlanelor se face de la streașină către sol, capetele acestora fiind special ajustate pentru a permite existența unui flux de aer în interiorul tronsoanelor. Astfel se evită riscul de refulare și se asigură căderea liberă a apei colectate. De asemenea, la fiecare 10 m de linie, la streașină trebuie să se monteze un punct de drenare (traseu burlan); jgheabul urmează să fie montat cu o pantă de cca 2 mm/m către punctul de drenare pe cârlige poziționate pe căpriori și care au o distanță între ele de max 800 mm. Îmbinările dintre jgheaburi vor fi prevăzute cu brățări speciale cu garnitură de cauciuc; acestea rigidizează și etansează zonele de suprapunere.
Două variante tipodimensionale
Având în vedere condițiile meteo din România, care favorizează existența unor ploi abundente în anumite sezoane, recomandăm ca alegerea sistemului pluvial să fie facută în acelasi timp cu alegerea tipului de acoperiș și culoarea acestuia. În acest sens, Wetterbest pune la dispoziția proprietarilor de locuințe și constructorilor două variante tipodimensionale:
- Wetterbest 125/88, unde jgheabul are diametrul de 125 mm si burlanul are diametrul de 88 mm;
- Wetterbest 150/97, unde jgheabul are diametrul de 150 mm si burlanul are diametrul de 97 mm.
Oțel special conceput pentru sistemul de drenaj
Acestea sunt realizate din cel mai nou tip de oțel special conceput pentru sistemul de drenaj, materie primă de la Voest Alpine - care combina durabilitatea cu usurinta utilizarii, flexibilitatea, garantia si estetica. Materialul garanteaza rezistenta culorilor, o utilizare fara costuri de intretinere, rigiditate exceptionala si dilatare termica neglijabila, indiferent de temperatura.
Toata gama de produse este disponibilă intr-un spectru cromatic bogat, potrivit oricarui tip de proiect.