Informații utile

Materie primă - stratificarea oțelului

Dacă doreşti să achiziţionezi un sistem de învelitori din ţiglă metalică ai nevoie să ştii că pentru un acoperiș trainic, trebuie îndeplinite cumulativ 3 condiții: materie primă de calitate, profilare pe linii automate performante și montaj calificat.

În ceea ce priveşte materia primă, cele mai importante caracteristici sunt tipul de oțel folosit, grosimea tablei, stratul de zinc şi stratul de vopsea. Toate aceste aspecte influenţează garanţia şi durata de viaţă a produsului.

Tipul de oțel

Există două tipuri de oțel folosite pentru a produce țiglă metalică: S250GD şi DX51D. Diferența principală dintre cele două tipuri este legată de plasticitatea acestora.

Wetterbest folosește primul tip de oțel, S250GD, recomandat datorită capacității acestuia de a fi profilat fără a avea tendința de revenire la forma inițială.

Grosimea tablei

Materia primă folosită de Wetterbest® o reprezintă tabla din oţel zincat sau aluzincat prevopsită, cu grosimile de 0.5-0.55 mm, achiziţionată de la cei mai importanți producători de oţel prevopsit din Europa.

Stratul de zinc

Stratul de zinc are rolul de oferi protecţie contra coroziunii şi intemperiilor. Cu cât este mai gros stratul de zinc, cu atât oxigenul din atmosferă ajunge mai greu la materialul de bază, respectiv fierul, componentă de bază a oțelului. Acest aspect este important dacă ținem cont de faptul că fierul, de-a lungul timpului, sub acțiunea oxigenului, ajunge să ruginească.

De asemenea, un strat gros de zinc împiedică vopseaua să pătrundă în materialul de bază, lucru care ar putea duce la exfolierea ei.
Stratul de zinc al materiei prime folosite de Wetterbest® este cuprins între 225 şi 275 g/mp.

Stratul de vopsea

Pentru fabricarea țiglei metalice Wetterbest® este folosită tablă acoperită cu vopsea pe bază de:

  • Poliester lucios – 25 μm
  • Poliester mat – 35 μm

În cazul sistemului de drenaj vopseaua este de tipurile:

  • Poliester – 35 μm
  • PURAL – 35 μm

Garanţia materiei prime

Calitatea materiei prime se reflectă și în garanţia acordată de producătorul tablei din oțel prevopsit. Cu cât materialele sunt de o calitate mai bună, cu atât crește garanția oferită.

În cazul țiglelor metalice Wetterbest®, pentru o grosime a oțelului de 0,5 mm, un strat de zinc de 225-275 g/mp și o grosime a stratului de vopsea de 25-35 de microni, garanția oferită de producător este de 15 ani. Dacă grosimea stratului de vopsea este de 50 microni, garanția oferită de producător este de 35 ani.

Imperium 40

Noul material din portofoliul Wetterbest®, tabla din oţel Imperium 40, are o durabilitate extinsă, cu un aspect mat şi o plasticitate excepţională, fiind o soluţie inedită pentru învelirea acoperişurilor.
Calitatea de neegalat a acestui material este dată de combinaţia dintre stratul de vopsea organică de 50 μm, flexibil, dar gros, şi substratul de oţel, cu o cantitate de zinc de 275 gr/mp. De asemenea, are o durată de viaţă lungă şi o garanţie până la 40 de ani la exfoliere și coroziune.

Imperium 40 face parte din gama Nature a producătorului ArcelorMittal. Toate produsele din gama Nature sunt acoperite de o vopsea ce nu conţine metale grele sau crom – substanțe care prezintă motive de îngrijorare deosebită, având un grad înalt de toxicitate. În plus, Imperium 40 beneficiază în componența sa de un oţel reciclabil.
Alt atu al acestui material este rezistența înaltă la razele UV, la coroziune și la exfoliere.

Contactează-ne